Armenië

ARMENIEKIEV 2017

Nog 4 artiesten in de race

De Armeense voorronde Depi Evratesil (‘Naar het songfestival’) begint op haar laatste stel benen te lopen. Op 3 december viel de helft van het deelnemersveld af, en bleven nu nog maar zes artiesten over die kansmaken op het retourtje Jerevan – Kiev. Ondertussen zijn er weer twee kandidaten afgevallen.

De groots opgezette talentenjacht loopt al enkele maanden, en ging van auditierondes à la Idool en The Voice naar liveshows waarbij de zes juryleden, elk met een eigen songfestivalverleden, telkens enkele kandidaten huiswaarts moesten sturen. Na de uitzending van 3 december had elk jurylid nog slechts één artiest onder zijn of haar hoede op overschot. Een overzicht:

  • Anush (2009): Marta
  • Aram MP3 (2014): Lucy
  • Essaï Altounian (2015, als lid van Genealogy): Artsvik
  • Hayko (2007): Egine
  • Inga (2009 & 2015, als lid van Genealogy): Syuzanna Melqonyan
  • Iveta Mukuchyan (2016): Vahe Aleksmanyan

Vrouw voor Armenië

Op 11 december ging de show voor eerst live op antenne, de andere uitzendingen waren namelijk op voorhand opgenomen. Aram MP3 en Iveta Mukuchyan zagen hoe hun kandidaten, Lucy en Vahe, naar huis gestuurd werden door de jury (het zijn niet de coaches die stemmen, maar een andere professionele jury) en het publiek thuis. Daarmee staat één ding al vast: een vrouw zal Armenië vertegenwoordigen op het 62e songfestival in Kiev. Marta, Artsvik, Egine of Syuzana.

Bekijk hier de eerste liveshow:

play

Het is nog steeds onduidelijk wat het verdere verloop van de wedstrijd is. Zoals het er nu naar uitziet zal de liveshow van 18 december opnieuw het eindstation zijn voor twee kandidaten. De kans zit er dik in dat op kerstdag, 25 december, twee kandidaten zingen in de finale. De Armeense omroep ARMTV heeft daarover nog niet officieel gecommuniceerd. Hoogstwaarschijnlijk zal de voorronde ook enkel een artiest opleveren, en wordt daarna achter gesloten deuren gesleuteld aan de Armeense song.

Advertentie