Armenië

ARMENIE

Armenië stuurt folkduo naar Songfestival 2024

De Armeense kandidaat voor het Eurovisiesongfestival heet Ladaniva. Omroep AMPTV maakt het effectieve lied later bekend.

AMPTV wachtte lange tijd om nieuws over hun inzending te lossen. Gelukkig is het wachten nu eindelijk voorbij. De Armenen proberen het dit jaar met een folkduo, Ladaniva genaamd. Het effectieve Songfestivalliedje horen we op een later moment.

Armeens-Frans 

Het duo bestaat uit Armeense zangeres Jaklin Baghdasaryan en Fransman Louis Thomas, die verschillende elementen bespeelt. Als Ladaniva brengen ze Armeense folk doorspekt met globale muziekinvloeden.

4×4

Artiestennaam Ladaniva is geïnspireerd door een Lada Niva, een oude 4×4 wagen. Langs de ene kant symboliseert de naam het avontuurlijke aard van de groep, net als hun verschillende culturen en tradities.

Maar eigenlijk is de naam van het duo tegelijk ook een pure toevalligheid. Zowel de vader van Jaklin als van Louis reden met zo’n auto.

PIAS

Het duo begon eraan in 2019. Volgens Eurovision.tv ging een van hun eerste liedjes, Vay aman, meteen viraal. Ladaniva bracht hun eerste album uit bij platenlabel PIAS. Toevallig ook het label van onze Mustii.

De kersverse Songfestivalartiest heeft best al wat succes gehad, met miljoenen views en nominaties voor muziekprijzen.

Vay aman:

play

Advertentie