Armenië

ARMENIE

Geen Armenië op Eurovisiesongfestival 2021

Na de afgelasting van het Eurovisiesongfestival 2020 bleef het compleet stil bij Armeense omroep AMPTV. Tot nu: het land trekt zich terug en zal niet aantreden in de tweede halve finale van het Songfestival in Rotterdam. Het aantal deelnemende landen valt zo op het laatste nippertje terug op 40 landen. Al houden ze ook in Polen en Wit-Rusland de lippen stijf op elkaar over hun deelname.

Athena Manoukian (foto) zou in 2020 Chains On You brengen op het podium in Nederland, corona stak daar een stokje voor. Verschillende omroepen maakten nieuwe plannen of duidden dezelfde deelnemer opnieuw aan. In Armenië bleef het tot op het laatste moment stil. Met nu een terugtrekking als gevolg. De verklaring voor de beslissing is nogal vaag:

Na voorzichtig en gedetailleerd overleg, heeft AMPTV beslist zich terug te trekken uit het Songfestival 2021. Recente gebeurtenissen, de korte tijd om ons op productief vlak voor te bereiden en andere objectieve redenen zorgen er voor dat Armenië onmogelijk in optimale omstandigheden kan deelnemen in 2021.

Burgeroorlog 

Die zogenaamde ‘recente gebeurtenissen’ verwijzen hoogstwaarschijnlijk naar de gespannen politieke situatie in het land. Er is in Armenië sprake van onder meer een staatsgreep en een burgeroorlog. Het Armeense delegatiehoofd op het Songfestival reageerde meteen via Twitter:

Advertentie