Armenië

ARMENIE

Rosa Linn trekt voor Armenië naar Turijn met ‘Snap’

Vorige week werd duidelijk dat de 21-jarige singer-songwriter en producente Rosa Linn Armenië mocht vertegenwoordigen op het Songfestival 2022 in Turijn. Ze zal dit doen met het nummer Snap.

Het is ondertussen al drie jaar geleden dat we Armenië nog op het Songfestivalpodium zagen. In 2020 waren ze wel van plan om deel te nemen, maar die editie werd om bepaalde -ondertussen gekende- redenen geannuleerd. In 2021 stonden ze ook op de deelnemerslijst, maar trokken zich uiteindelijk in maart terug.

Dit jaar zijn ze er wel opnieuw bij. De Armeniërs hielden geen uitgebreide preselecties, maar gingen opnieuw voor een interne selectie zoals in 2019 en 2020.

Wie is Rosa Linn?

Roza Kostandian, beter bekend als Rosa Linn, is al heel haar leven bezig met muziek. Toen ze zes was, begon ze met piano spelen. In 2013 waagde ze haar eerste kans om Armenië te vertegenwoordigen op een Europees muziekfestival: het Junior Eurovisiesongfestival. Ze bleef echter steken in de nationale finale. Het Amerikaanse magazine Flaunt noemde haar in de tussentijd ‘the first female music producer in Armenia‘. Als singer-songwriter schreef ze zelf ook mee aan haar eigen inzending.

De zangeres krijgt de taak om Armenië terug in de finale te krijgen. Dat is ondertussen al sinds 2017 geleden.

Hieronder kan je de Armeense inzending beluisteren:

play

Advertentie