Australië

AUSTRALIEMALMO 2024

Australische inzending Songfestival 2024 bekend op 6 (of 5?) maart

Het was lang de vraag of Australië opnieuw op zou duiken als kandidaat op het Eurovisiesongfestival van 2024. Dat bleek uiteindelijk zo te zijn. Daarna bleef het lang stil, tot nu. De Australische inzending voor Malmö zal bekendgemaakt worden op 6 maart, voor Europa kan dat afhankelijk van het tijdstip nog 5 maart zijn.

De datum ontdekte Wiwibloggs in een e-mail aan mogelijke sponsors. Omroep SBS laat zich daarin onder andere het volgende ontvallen.

In 2024 is SBS er trots op het evenement uit te zenden, dat dit jaar plaatsvindt in Malmö, Zweden. We vieren ook dat het 50 jaar geleden is dat ABBA het Eurovisiepodium betrad met Waterloo, waarmee Zweden de overwinning binnenhaalde. Australië is opnieuw uitgenodigd om een vertegenwoordiger naar de wedstrijd te sturen. Blijf kijken om te horen wie ons zal vertegenwoordigen op woensdag 6 maart.

In 2024 zal Australië al voor de negende keer deelnemen, de geannuleerde editie van 2020 niet meegerekend. Het beste resultaat was in 2016, met een tweede plaats voor Dami Im. Vorig jaar nog werd Voyager negende in de finale, nadat de groep zijn halve finale had gewonnen.

Bekijk hieronder nog eens het optreden van Voyager in Liverpool.

play

Advertentie