België

BELGIE

Dit zijn alle experts van ‘Eurosong 2016’

Eén heeft de namen bekend gemaakt van de zes experts die tijdens de drie rechtstreekse uitzendingen van Eurosong 2016 hun constructief commentaar zullen geven op de vijf artiesten en hun liedjes.

Op zondag 3 januari start de Vlaamse songfestivalvoorronde. Zoals eerder aangegeven nemen daarin vijf kandidaten het tegen elkaar op: Adil Aarab, Amaryllis Uytterlinden, Astrid Destuyver, Laura Tesoro en Tom Frantzis. Eén heeft in een persbericht het verloop van de uitzendingen vrijgegeven.

In de eerste show (03/01) brengen de vijf kandidaten elk een cover van een bestaand lied. Ze krijgen advies van Alexander Rybak, de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2009, en Stijn Kolacny, de bezieler van het meisjeskoor Scala.

In de tweede show (10/01) krijgen we voor het eerst de vijf liedjes te horen die in de running zijn om ons land op het Songfestival te vertegenwoordigen. Er wordt niet gestemd, want het gaat louter om een voorstelling. Commentaar komt er van Tom Helsen, singer-songwriter, en Beverly Jo Scott, ook een singer-songwriter én de persoon die Loïc Nottet ontdekte als coach in de Waalse versie van The Voice.

In de derde show (17/01) kent Eurosong 2016 zijn apotheose: de vijf liedjes worden opnieuw opgevoerd, en zoals we afgelopen maandag brachten geven daarin de Belgisch-Turkse zangeres Hadise die net als Rybak in 2009 deelnam, en de Zweedse songfestivalkenner Christer Björkman, die in 1992 deelnam, hun advies. Ze hebben evenwel geen stemrecht, want Europese jury’s bepalen samen met de Vlaamse kijkers thuis wie het Belgische songfestivalticket krijgt.

De vijf kandidaten nog eens netjes op een rij:

Eurosong2016Kandidaten

Advertentie