België

BELGIETEL AVIV 2019

Eliot voor België naar Songfestival 2019 in Tel Aviv

Eliot Vassamillet zal België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2019. Dat meldt de Waalse omroep RTBF in een persbericht. Eind februari volgt een persconferentie waarbij het Belgische lied voor Tel Aviv wordt bekendgemaakt.

Een kleine twee weken geleden schreven we nog een artikel over de geruchtenmolen die op gang was gekomen over de Belgische naam voor Israël. Intussen passeerde onder meer nog Loïc Nottet als componist de revue, maar ook die kwakkel ging even snel uit de wereld als ze er gekomen was. Intussen hebben we dankzij de RTBF zelf zekerheid over onze kandidaat voor het 64e Songfestival.

In een persbericht meldt de Waalse openbare omroep dat de achttienjarige Eliot Vassamillet de Belgische driekleur zal vertegenwoordigen. Hij nam deel aan het zevende seizoen van The Voice Belgique, maar sneuvelde daar al in de eerste liveshow. Na Roberto Bellarosa, Loïc Nottet en Blanche is Eliot de vierde opeenvolgende kandidaat die de RTBF uit de talentenjacht plukt. Eén van zijn optredens vind je terug op de website van de RTBF.

De jonge zanger zal als Eliot deelnemen aan het Songfestival in Tel Aviv en laat zijn achternaam dus vallen. Hij zal deelnemen aan een van de twee halve finales, op dinsdag 14 en donderdag 16 mei, in de hoop om daar een ticket te bemachtigen voor de finale op zaterdag 18 mei. Meer over de Belgische kandidaat voor 2019 lees je in onze kandidatenfiche.

Bonjour à tous,Je peux enfin vous le dire : j’ai été choisi pour représenter la Belgique @EurovisionSongContest à Tel…

Geplaatst door Eliotmusic op Maandag 14 januari 2019

Pierre Dumoulin keert terug

Het is nog even afwachten tot de officiële persconferentie eind februari, een exacte datum ontbreekt nog op het moment van publicatie, om te weten welk lied Eliot zal vertolken. De titel is ook nog een vraagteken, maar de componist is wél al bekend. Pierre Dumoulin, die twee jaar terug City Lights componeerde voor Blanche, werd door de RTBF opnieuw aan boord gehaald. Hij was het die Eliot had ontdekt en had geopperd als Songfestivalkandidaat.

‘Zodra ik Eliots blind audition zag, voelde ik dat hij dat extra iets heeft dat ik zoek in een artiest: de gevoeligheid en fragiliteit die zo noodzakelijk zijn om emotie over te brengen’, aldus Dumoulin in het persbericht. Tijdens de repetities van het Songfestival 2017 had Songfestival.be een interview met Pierre Dumoulin:

play

De weg naar Tel Aviv

Over iets minder dan vier maanden start het Songfestival 2019 met drie liveshows vanuit Tel Aviv. Alles over (de aanloop naar) de 64e editie van de liedjeswedstrijd vind je terug op onze handige overzichtspagina:

Alles over het Songfestival 2019

Advertentie