België

BELGIETEL AVIV 2019

‘Nog niets beslist’ over Belgische kandidaat Songfestival 2019

Wie gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival 2019? Het is de vraag die op de lippen brandt van elke Belgische Songfestivalfan. Het verlossende antwoord kan volgens onze bronnen nog even op zich laten wachten.

Dit jaar is de RTBF aan zet om de vertegenwoordiging van de Belgische driekleur af te vaardigen. De voorbije keren was de Waalse omroep er als de kippen bij om zijn kandidaat bekend te maken: Roberto Bellarosa, Loïc Nottet en Blanche werden alle drie in november al aangekondigd. Maar ditmaal is de situatie anders. Op het moment van publicatie van dit artikel is het begin 2019 en is het nog steeds koffiedik kijken. Alles wat we al wél weten over het 64e Songfestival, vind je terug in ons overzichtsartikel:

Vooruitblik: dit weten we al over Songfestival 2019

Verschillende bronnen bevestigen aan onze redactie dat er nog niets beslist is over de Belgische inzending voor Tel Aviv. Kandidaat en lied zijn nog steeds onbekend. De afgelopen jaren werd telkens eerst de artiest vrijgegeven en volgde enkele maanden later de song, maar de tijd om dat weer te doen begint te dringen: op maandag 11 maart moeten alle inzendingen officieel worden overhandigd aan de EBU op de jaarlijkse bijeenkomst van delegatiehoofden. Het is niet officieel geweten of de RTBF nu tegelijkertijd een artiest mét een gepaste song zoekt, maar het heeft er alleszins wel de schijn van.

Geruchten

Intussen gonst het van de onbevestigde en wilde geruchten over de bekendmaking. Er wordt tegelijk gesuggereerd dat de Belgische kandidaat al in oktober vorig jaar werd gekozen, of pas in februari wordt bekendgemaakt, of dat het zelfs zou kunnen gebeuren tijdens de D6bels Music Awards, de Waalse tegenhanger van de MIA’s. De DMAs worden op vrijdag 25 januari worden uitgereikt tijdens een liveshow op La Deux, die wordt geproduceerd door Leslie Cable. Zij is ook producer van The Voice Belgique én al enkele jaren Belgisch delegatiehoofd op het Songfestival. Twee jaar terug sprak Songfestival.be met haar op de persconferentie van City Lights:

play

Songfestival.be contacteerde Leslie Cable en de RTBF al verschillende keren voor een reactie over de afvaardiging voor 2019, maar we wachten nog steeds op een reactie. Zoals Cable aangaf in bovenstaand interview, is die Waalse versie van de talentenjacht zowat de nationale finale van de RTBF. Hoewel het niet officieel bevestigd werd, is het zeer waarschijnlijk dat de Waalse omroep opnieuw uit die poel van kandidaten een artiest zal selecteren. Vorig jaar al maakten we een overzicht van de grootste kanshebbers:

Is dit Belgische kandidaat voor Songfestival 2019?

Ook op het meest hardnekkige gerucht kregen we geen gehoor. Al enkele maanden circuleert de naam van Valentine Brognion, winnares van de recentste editie van The Voice Belgique én genoteerd als tweede grootste kanshebster op het retourtje Tel Aviv in bovenstaand artikel. Het Waalse Télépro bracht in november al een artikel uit met subtiele aanwijzingen in de richting van de zangeres, die onder meer won met haar cover van Roxanne:

Valentine Brognion – Roxanne (finale)

On ne se lasse pas de ce moment suspendu !Valentine Brognion a bouclé la boucle en chantant le titre de son Blind en finale. ?❣⬇

Geplaatst door The Voice Belgique – RTBF op Vrijdag 11 mei 2018

Hetzelfde Télépro trok de stoute schoenen aan en voelde Brognion enkele weken terug aan de tand in een kerstinterview. ‘Ik weet daar helemaal niets over’, antwoordt de zangeres op de vraag of zij al dan niet naar het Songfestival gaat. ‘Ik heb gezien dat er wat artikelen over zijn verschenen, wat ik leuk vind, maar ik weet niets.’ Overtuigend genoeg of niet? Oordeel vooral zelf (vanaf mintuut vijftien in het filmpje):

Télépro fête Noël avec les Taloche et Valentine Brognion !

?Avec Les Frères Taloche et Valentine Brognion (la grande gagnante de The Voice Belgique – RTBF), découvrez une émission exceptionnelle et inédite remplie de surprises ! L'équipe de Télépro vous souhaite un très joyeux Noël ?

Geplaatst door Télépro op Vrijdag 21 december 2018

Ook de redactie van Télépro gaf aan dat ze nog niets officieels wist over de Belgische kandidaat, maar stipte aan dat witte rook nog wel een poosje op zich kan laten wachten. Wie wil jij graag voor België zien schitteren in Tel Aviv? Laat het ons weten in de reacties! Meer informatie over het komende Songfestival in Israël vind je ook nog hier terug:

Alles over het Songfestival 2019

Advertentie