België

BELGIESTOCKHOLM 2016

Waarom Laura Tesoro de finale haalt

Vanavond is het zover: dan staat Laura Tesoro in de tweede halve finale met de bedoeling een ticket in de wacht te slepen voor de finale op zaterdagavond. Wij zijn er alvast van overtuigd dat ze daarin zal slagen. Een bloemlezing …

Laura Tesoro . . .

is Laura Tesoro.

Het klinkt vreemd, maar het is helemaal niet zo gek als je nagaat hoe zeer ze de harten van de aanwezige fans en pers heeft veroverd. Voor haar aankomst hadden weinig mensen interesse in onze landgenote en haar lied. Dat is intussen erg bijgesteld. Iedereen leerde Tesoro kennen als een actieve spring-in-‘t-veld die altijd positief is. De moderatrice op de persconferentie moest zelf toegeven dat ze de ruimte meteen opvrolijkte met haar présence. Ze groeide zowat uit tot de lieveling van het songfestival.

is één van de jongste deelnemers aan het songfestival.

Niet enkel haar positivisme springt in het oog, ook haar leeftijd is een pluspunt. Laura Tesoro straalt jeugdigheid uit. Haar nonchalance doet denken aan Lena Meyer-Landrut, de speelse blik aan Alexander Rybak. Tom Helsen zei afgelopen dinsdagavond in Van Gils & Het Songfestival dat ze er nog jonger uitziet dan haar 19 lentes. Daarmee is de link met Sandra Kim gauw gelegd. Die zong ten tijde van haar songfestivaldeelname dat ze vijftien jaar was, maar in feite was ze amper dertien jaar en zeven maanden.

zou de ideale opvolgster van Sandra Kim zijn.

Referenties als Lena Meyer-Landrut, Alexandra Rybak en Sandra Kim zijn niet verkeerd. Het is overigens dertig jaar geleden dat België voor het eerst en voorlopig laatst won. Ze zou haar landgenoten er dus een groot plezier mee doen en niet in het minst Sandra Kim. Die gaf zelf nog maar eens aan dat ze het beu is de enige Belgische songfestivalwinnares te zijn. Het wordt nu echt wel de hoogste tijd om haar daarvan te verlossen.

heeft een steengoede act.

Niet enkel Tesoro’s persoonlijkheid wist te charmeren, ook de act kreeg al veel bijval. De choreografie is op maat van Laura Tesoro en de danspasjes zijn aanstekelijk. Onze landgenote toont je zelf hoe het gaat in onderstaande videoclip.

Een stukje uit de choreografie van What's The Pressure!

Ish Ait Hamou en Yves Ruth hebben voor Laura Tesoro's – What's The Pressure een fantastische choreografie in elkaar gestoken! En die willen we graag met jullie delen! Stuur ons gerust Snaps of filmpjes van jullie dansjes! #TeamTesoro #Bel #Eurovision

Geplaatst door Eurosong op dinsdag 10 mei 2016

is één van de weinige deelnemers die dansen en zingen tegelijkertijd.

Beschik jij over een engelenstem? Kan je dansen als geen ander? De kans dat je hier twee keer ‘ja’ kon antwoorden, is klein. Alle respect dus voor Laura Tesoro die de beide combineert. Ze doet dat met verve en kent geen gelijke tijdens dit songfestival.

heeft een lied dat aan andere liedjes doet denken.

Het plagiaatspook dook meermaals op toen What’s The Pressure wereldkundig werd gemaakt. Queen’s Another One Bites The Dust of Sax van Fleur East waren de voornaamste referenties, maar dat hoeft daarom geen slecht nieuws te betekenen. Integendeel, het bewijst dat het lied uit het goede hout gesneden is. Douwe Bob, de Nederlandse kandidaat, had daar overigens ook wat over te zeggen. ‘Ik vind het belachelijk dat Laura’s lied in verband wordt gebracht met plagiaat. Alles is al een keer gedaan, plagiaat bestaat niet meer in de popmuziek. Dit jaar halen zowel België als Nederland de finale’, klonk het overtuigend.

heeft de ideale startvolgorde.

Statistisch gezien is de beste startplek in de halve finale de laatste plaats. Laura Tesoro treedt op als achttiende en heeft dus van al haar concurrenten de beste kansen om de finale te bereiken. Het is overigens nog maar de derde keer in de songfestivalgeschiedenis dat België als allerlaatste zal opkomen. Eerder gebeurde dat in 1959 met Bob Benny en in 1980 met de groep Telex.

wordt frequent gezocht op het internet.

Op deze website houdt men de zoekopdrachten in Google nauwgezet in de gaten. Laura Tesoro was afgelopen dinsdag zelfs de meest gezochte kandidate op de Duitse Google. Wereldwijd stond ze zelfs een tijdje vierde.

Tesoro zoek

heeft het vertrouwen van de bookmakers.

Hoewel er enkele weken geleden nog getwijfeld werd aan Tesoro’s kansen om de finale te halen, heeft ze de bookmakers weten te overtuigen. Ze wordt nu zelfs als vijfde ingeschat.

Laura Tesoro, je merkt het: wij hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Make us proud!

Advertentie