Cyprus

CYPRUSMALMO 2024

Cypriotische inzending ‘Liar’ uit op 29 februari

Dat Silia Kapsis Cyprus zou vertegenwoordigen op het volgende Eurovisiesongfestival, was al geweten. Dat het lied Liar heet ook. Nu weten we ook wanneer we voor het eerst de Cypriotische inzending kunnen beluisteren. Het pershoofd van het eiland vertelt dat 29 februari de grote dag wordt.

Dat laat hij weten in een post op X. Het lied is geschreven door de Nederlandse Elke Tiel en Dimitris Kontopoulos, die al Songfestivalinzendingen producete en schreef voor onder meer Sergey Lazarev (ESF 2016 en 2019), Natalia Gordienko (ESF 2020 en 2021) en Stefania (ESF 2020 en 2021). Over de boodschap van het lied laat zangeres Silia het volgende optekenen in een interview met I Love Style.

De boodschap van het lied is niet voor een specifiek persoon, maar voor mensen die in een valse wereld leven, met een vals script, zoals body shaming, seksualiteit en eigenlijk ik en de rest van ons uit deze valse wereld stappen en in de waarheid komen, zonder leugenaars te zijn.

Bewogen reis

De reis van Cyprus richting Malmö is al bewogen geweest, met eerst een geplande voorronde in Griekenland, waartegen de Griekse omroep ERT protesteerde. Uiteindelijk werd Silia, die net als Andrew Lambrou uit Australië komt, dus intern gekozen. Afwachten tot de eerste halve finale of dat een goede beslissing geweest is van CyBC.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de bijhorende videoclip die onlangs werd opgenomen.

Advertentie