Duitsland

DUITSLANDSTOCKHOLM 2016

Tien Duitse finalisten bekend

Het zijn drukke dagen in songfestivalland. Na Denemarken, Oostenrijk, Finland en San Marino heeft nu ook Duitsland namen bekend gemaakt.

Concreet gaat het om de tien namen van de artiesten die het volgende maand tegen elkaar zullen opnemen in Unser Lied für Stockholm, de Duitse voorronde. Eind vorig jaar was zanger Xavier Naidoo intern geselecteerd, maar na massaal protest moest omroep NDR die deelname al snel weer intrekken. Nu wordt net als in de voorgaande jaren geopteerd voor een nationale finale met tien kandidaten. Die werden geselecteerd door omroep NDR, de jongerenradiozenders van de ARD, platenmaatschappijen en productiehuis Brainpool, dat de voorronde weer op de buis brengt en eerder ook succesvol de songfestivaledities van 2011 en 2012 produceerde.

Het concept is wel gewijzigd: er zijn tien kandidaten, elk met slechts één liedje in de race. In de vorige jaren waren er telkens acht kandidaten, met elk twee liedjes. Enkel het publiek heeft zeggenschap in de uitslag, en er kan gestemd worden via telefoon, sms en een speciale app. De stemming zal in twee rondes gehouden worden, maar meer details zijn nog onbekend. Wel weten we dat Barbara Schöneberger voor de derde keer op rij zal aantreden als presentatrice van de voorronde.

Het deelnemersveld, op alfabetische volgorde:

  1. Avantasia – Mystery Of A Blood Red Rose
  2. Alex Diehl – Nur ein Lied
  3. Ella Endlich – Adrenalin
  4. Gregorian – Masters Of Chant
  5. Jamie-Lee Kriewitz – Ghost
  6. Joco – Full Moon
  7. Keøma – Protected
  8. Laura Pinski – Under The Sun We Are One
  9. Luxuslärm – Solange Liebe in mir wohnt
  10. Woods of Birnam – Lift Me Up (From The Underground)

Jamie-Lee Kriewitz (foto) won het recentste seizoen van The Voice in Duitsland. Alex Diehl schreef zijn liedje vlak na en over de aanslagen in Parijs en Laura Pinski treedt aan met een liedje van songfestivallegende Ralph Siegel.

Unser Lied für Stockholm vindt op donderdag 25 februari plaats, en wordt vanaf 20.15 uur op de ARD uitgezonden. Aan de winnaar of winnares de taak om het beter te doen dan Ann Sophie van vorig jaar, die puntenloos achterbleef in de finale.

Advertentie