Duitsland

DUITSLAND

Ben Dolic ziet af van deelname Songfestival 2021

De in Slovenië geboren Ben Dolic zou met het nummer Violent Thing Duitsland hebben vertegenwoordigd in Rotterdam. Na de bekendmaking dat het festival niet zou plaatsvinden maakte de Duitse omroep bekend dat Ben niet automatisch verzekerd was om het land opnieuw te vertegenwoordigen. Hij kon, net als andere artiesten, opnieuw inschrijven met een nieuw nummer. Nu kondigt de jonge zanger zelf aan geen kandidaat te zijn voor 2021.

Afgelopen augustus ging de zanger nog op schrijverskamp samen met Borislav Milanov, de schrijver van Violent Thing, maar het lijkt er nu op alsof Ben de eer aan zichzelf wil houden en vrijwillig uit de race stapt. Hij komt zelf naar buiten op Instagram met een verklaring.

Hallo iedereen! Ik heb genoten van elk moment en ik waardeer iedereen die in mij geloofde en bij elke stap aanwezig was! Dit wordt echt een hoofdstuk in mijn leven dat ik altijd zal koesteren en waar ik met plezier op terugkijk! Mijn carrière is een andere richting uitgegaan! Ik ben zo gegroeid als artiest en er is nog zoveel meer dat ik wil bereiken. Ik heb daarom dan ook besloten om volgend jaar niet deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival! Het was een moeilijke beslissing om te nemen, maar op dit moment lijkt het de juiste. Bedankt iedereen om mij jullie liefde en steun te geven. Aan degene die wordt gekozen om Duitsland te vertegenwoordigen in Rotterdam 2021: Ik wens je allemaal het beste uit de grond van mijn hart! Geniet van de reis.

Zo had het optreden van Ben eruit gezien in Rotterdam:

Advertentie