Duitsland

DUITSLANDROTTERDAM 2021

Duitse Ben Dolic niet zeker van deelname aan Songfestival 2021

De Duitse omroep NDR liet op 6 juli aan de Duitse Songfestivalwebsite ESC Kompakt weten dat Ben Dolic niet automatisch voor het land op het Songfestival zal staan in 2021. Net zoals Estland, Finland en Litouwen zal het een nieuw selectieproces starten.

Volgens delegatiehoofd Alexandra Wolfslast werd er eerst nog overwogen om Ben Dolic automatisch te kiezen, maar uiteindelijk werd dit idee van tafel geveegd. Het zou niet trouw zijn aan de Duitse selectiemethode, die volledig draait om de juiste artiest met het juiste lied bij elkaar te vinden. Ze zei er het volgende over;

We hebben ons besluit erg goed besproken. Ben werd niet alleen gekozen door de jury omdat hij een geweldige zanger is. De jury werd overgehaald door de combinatie van de zanger en het lied. We waren het wel al snel eens dat Ben zeker ook in 2021 een plaats krijgt in het selectieproces, maar dan met een ander lied.

Christian Blenker, Eurovisiebaas bij de Duitse omroep ARD, voegt er nog aan toe;

Ben en schrijver van ‘Violent Thing’, Boris Milanov willen opnieuw graag samen deelnemen. We zijn hier erg blij mee. Het is duidelijk dat de twee meedoen om te winnen, maar we willen ook graag andere artiesten de kans geven om Duitsland te vertegenwoordigen in Rotterdam.

The Eurovision has given me a good opportunity to interact with new people and has elevated my music and artistry. For…

Geplaatst door Ben Dolic op Dinsdag 7 juli 2020

play

Advertentie