Duitsland

DUITSLANDTEL AVIV 2019

Duitse finale op 22 februari

Unser Lied für Israel wordt uitgezonden op vrijdag 22 februari. Dat meldt de omroep NDR in een persbericht nadat OGAE Germany al uitpakte met het nieuws.

Het is de eerste keer sinds jaren dat de voorronde niet op een donderdag op antenne gaat. Er zijn ook geen zes, maar zeven kandidaten. Een zussenduo met de originele naam Sisters vormt de zevende deelnemer van de selectie bij onze oosterburen. De overige zes vind je terug in ons eerder artikel, het deelnemersveld met de songtitels eronder.

Deze zes kandidaten doen al mee aan Duitse voorronde

Deelnemer(s)Nummer
Aly RyanWear Your Love
BB ThomazDemons
Linus BruhnOur City
Gregor HägeleLet Me Go
SistersSister
Lilly Among CloudsSurprise
MakedaThe Day I Loved You the Most

Net als vorig jaar wordt de uitslag bepaald door drie jury’s met elk een derde stemrecht. Een twintigkoppige vakjury, een honderdkoppig panel van Songfestivalfans en de Duitse kijkers thuis. Barbara Schöneberger (foto) keert terug als presentatrice na een jaartje afwezigheid. Ze wordt bijgestaan door Linda Zervakis, die vorig jaar al de honneurs waarnam.

De Duiters eindigden vorig jaar voor het eerst sinds hun overwinning uit 2010 nog eens in de top vijf van het klassement: Michael Schulte werd vierde met You Let Me Walk Alone.

Advertentie