Duitsland

DUITSLAND

Duitse finale op donderdag 22 februari

De Duitsers selecteren hun song voor Lissabon op donderdag 22 februari vanuit een nationale finale gehouden in de hoofdstad Berlijn. Dat maakte de officiële Duitse Songfestivalwebsite bekend via Twitter.

Unser Lied für Lissabon zal vijf kandidaten bevatten, elk met een song voor het Songfestival. Momenteel zijn er nog twintig kandidaten in de race waarvan er enkele namen rondgaan in de geruchtenmolen. Ze zijn momenteel in Keulen voor workshops. Gebaseerd op hun vooruitgang en prestaties daar weerhoudt een panel van Duitse en internationale muziekexperts en -fans vijf artiesten die doorstoten naar de finale.

Een exacte locatie voor de nationale finale is er nog niet, net zoals het nog niet officieel bevestigd is Barbara Schöneberger terugkeert als presentatrice. Wel staat vast dat de uitzending op donderdag 22 februari vanaf 20.15 uur zal worden uitgezonden op Das Erste, de Duitse Eén. Meer details maakt omroep NDR later bekend.

Duitsland is een van de slechtste leerlingen in de Songfestivalschool. Het land eindigde sinds 2012 niet meer in de top vijftien van het klassement, en de laatste drie edities werd het land twee keer laatste en een keer voorlaatste. Die laatste prestatie was te danken aan zangeres Levina (foto) en haar Perfect Life.

Advertentie