Duitsland

DUITSLAND

Duitse inzending voor Rotterdam heet ‘Violent Thing’

De 22-jarige Ben(jamin) Dolic zal de Duitse driekleur vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Hij werd intern gekozen door twee jury’s. Even ging het gerucht dat de keuze was gevallen op superster Helene Fischer, een serieuze kwakkel dus.

De Duitse omroep NDR koos voor het eerst sinds 2009 artiest en lied voor het Songfestival volledig achter gesloten deuren. Een panel van 100 Duitsers en een twintigkoppige Europese vakjury bestaande uit muziekexperts die de afgelopen jaren al jurylid op het Songfestival waren, kozen samen maar onafhankelijk van elkaar voor het lied Violent Thing.

Klinkende namen

Ben Dolic groeide op in Slovenië, verhuisde naar Zwitserland en eindigde in 2018 twee in de Duitse versie van talentenjacht The Voice. Voor zijn Songfestivaldeelname laat hij zich omringen door klinkende namen. De song werd gepend door Boris Milanov, die eerder al hoge toppen scheerde op eerdere Songfestivals met If Love Was a Crime (Bulgarije 2016, 4e plaats) Beautiful Mess (Bulgarije 2017, 2e plaats) en Nobody But You (Oostenrijk 2018, 3e plaats). Het optreden in Rotterdam wordt voorbereid door Marty Kudelka, die eerder werkte als choreograaf en artistiek directeur voor Justin Timberlake.

Als land van de Grote Vijf staat Duitsland onmiddellijk in de finale van het Eurovisiesongfestival, op zaterdag 16 mei. Het land stemt wel mee in de eerste halve finale van dinsdag 12 mei, waar ook België in aantreedt.

Violent Thing kun je hieronder beluisteren en (de clip) bekijken:

play

Advertentie