Duitsland

DUITSLAND

Duitsland heeft nieuwe Songfestivalinzending

Ons buurland Duitsland verschijnt tijdens de Songfestivalfinale op 14 mei 2022 aan de start met Malik Harris en het nummer Rockstars. De kandidaat trok aan het langste eind in vernieuwde preselectie Germany 12 Points.

Zes talenten probeerden de online stemmers en het tv-kijkend publiek te overtuigen van hun kunnen. Winnaar Malik kwam het beste uit de verf al was het wel spannend. Het publiek had het volledige zeggenschap en het werd opgedeeld in twee delen. Allereerst werden de punten gegeven van de online stemmen waar mensen vijf dagen voor konden stemmen. Hier eindigde Malik op een tweede plaats achter Maël en Jonas die, op één keer na, elke keer twaalf punten kregen. Tijdens de resultaten van de televote keerde het tij voor het olijke duo en was het Malik die genoeg punten kreeg om te winnen.

Een groot deel van de stemmen waren trouwens al voor de liveshow geteld. Vanaf 28 februari konden luisteraars van de negen ARD popradio’s al stemmen voor hun favoriete inzending. Ze kregen daar tot een kwartiertje voor de liveshow van Germany 12 Points de tijd voor. Tijdens de show stemde alleen het publiek. Beide stemmingen telden voor 50% mee.

Nul punten

De Duitse omroep ARD hoopt met deze nieuwe inzending op een beter Songfestivalresultaat. Na een mooie vierde plaats in 2018 raakte het land op de sukkel. Met zowel in 2019 als 2021 nul punten van het publiek als pijnlijk dieptepunt.

Emotionele interval

Conchita Wurst en vroegere deelnemers Jane Comerford en Gitte Haenning zongen een medley van Songfestivalhits. Na No No Never, Rise Like A Phoenix en Euphoria zongen ze ook Ein bisschen Frieden wat natuurlijk op de situatie in Oekraïne verwees.
Het meest emotionele moment van de avond kwam van Jamala. De winnares uit 2016 kwam met een Oekraïense vlag het podium op en bracht een pakkende versie van 1944. Ze kon rekenen op een minutenlange staande ovatie van het publiek, jury en deelnemers.

play

De Duitse inzending is getiteld Rockstars en is hieronder te beluisteren:

Advertentie