Duitsland

DUITSLANDMALMO 2024

Duitsland kiest inzending Songfestival 2024 op 16 februari

Pak de agenda’s er maar weer bij! Op vrijdag 16 februari zullen onze oosterburen door middel van een nationale finale bepalen wie het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2024 in Malmö.

De Duitse omroep NDR heeft vandaag een inschrijving geopend voor geïnteresseerde artiesten. Op 16 februari zal de preselectie Das Deutsche Finale 2024 plaats vinden vanuit Berlijn. De show zal te volgen zijn via Das Erste, ARD Mediathek en eurovision.de.

Aanmelden

NDR roept artiesten uit verschillende genres op zich aan te melden. Zowel solisten als bands zijn welkom. Acts zonder nummer mogen ook hun kans wagen, zij dienen wel hun vocale capaciteiten aan te tonen als onderdeel van de inschrijving. Sluitingsdatum is 5 oktober.

Aanmelden is mogelijk via de website eurovision.de. Artiesten die hun aanmelding openbaar willen maken, mogen dit doen via TikTok. Hou de hashtag #EurovisionGermany2024 dus zeker in de gaten!

Wijziging van omroep?

De zoektocht naar de Duitse Songfestivalinzending ligt mogelijk voor de laatste keer in handen van de NDR. Dit zou betekenen dat de organisatie weer op het bord van ARD terecht komt. Het behoort dan zeker tot de mogelijkheden dat één van de andere regionale omroepen, behorende tot de ARD, het stokje overneemt. Zo zou de MDR al interesse hebben getoond.

Minder succesvolle jaren

Duitsland heeft een aantal minder succesvolle jaren op het festival beleefd. Sinds 2015 eindigde het land vier maal als laatste in de finale. Zo ook vorig jaar. Lord of the Lost wist achttien punten binnen te slepen met het nummer Blood & Glitter. De laatste Songfestivaloverwinning dateert uit 2010. Lena won in Noorwegen met het nummer Satellite.

Advertentie