Duitsland

DUITSLAND

Duitsland kiest opnieuw in tv-show voor Songfestival 2022

Net als het Verenigd Koninkrijk lijkt ook Duitsland zoekende naar hoe het nog eens een goed resultaat kan behalen op het Eurovisiesongfestival. In 2018 behaalde Michael Schulte dan wel de vierde plaats, de edities nadien eindigde het land als vanouds weer onderaan het scorebord.

Schulte werd geselecteerd door de tv-show Unser Lied für Lissabon te winnen met You Let Me Walk Alone. Ook in 2019 kozen de Duitsers in een nationale selectie op tv, maar dat werd een complete miskleun met in Tel Aviv een 25ste plaats in de finale voor S!sters. In 2020 leken de vooruitzichten beter, met het lied van Ben Dolic, intern geselecteerd, dat het goed deed bij heel wat fans. Het festival werd echter geannuleerd. Een nieuwe interne selectie in 2021 leverde opnieuw een flop op.

Duitse radiozenders

Nu keert Duitsland dus terug naar een tv-show om de Duitsers zelf de kandidaat voor Turijn te laten kiezen, in Unser Lied für Turin. Verwacht wordt dat heel wat Duitse radiozenders hun zeg zullen hebben, zoals dat ook in 2013 het geval was. Toen werd echter Duitsland ook pas 21ste. De recentste winst van onze oosterburen dateert alweer van 2010 met Lena. Een vakjury zal voor 2022 uit de kandidaten de vijf deelnemers kiezen die deel mogen nemen aan de nationale voorronde, op een nog onbekende datum.

Advertentie