Duitsland

DUITSLANDLIVERPOOL 2023

Duitsland stuurt Lord of the Lost naar Liverpool

In de Duitse voorronde Unser Lied für Liverpool hebben onze oosterburen beslist de gothic metalband Lord of the Lost met Blood and Glitter naar voornoemde stad te sturen voor het Eurovisiesongfestival 2023. Acht internationale jury’s en het publiek deelden elk de helft van de punten uit tijdens de show, nadat online al een week gestemd kon worden.

Tijdens de show stelden acht artiesten hun lied voor, waaronder een TikTok-wildcard voor Ikke Hüftgold. Dat hadden er eigenlijk negen moeten zijn, maar ondanks pogingen om Frida Gold fysiek op te lappen, zag ze zich genoodzaakt zich wegens ziekte uit de wedstrijd terug te trekken. De stemmen die er al waren voor haar werden geannuleerd, het stemsysteem werd licht aangepast. Zo werden de vijf punten van het Songfestivalsysteem niet meer uitgedeeld.

Opvallende stemming

Will Church won afgetekend bij de internationale jury’s, maar het stemmende publiek beloonde hem niet. De jongeman belandde bij de laatste drie. Opvallend: Blood and Glitter haalde ruim 40 procent van de televoting en online stemmen binnen. De volledige top drie van de juryleden kreeg de minste punten van de Duitsers zelf.

Nul punten

Wegens het ‘lidmaatschap’ van Duitsland als Grote Vijf-land op het Songfestival zal Lord of the Lost meteen in de finale aantreden. De groep zal moeten proberen voor het eerst sinds 2018 het land nog eens in de top 20 te krijgen. In 2021 kregen de Duitsers zelfs nul punten van het stemmende publiek, in 2022 nul punten van de jury’s.

Studio-albums en tournee

De groep Lord of the Lost werd opgericht in Hamburg in 2007 door zanger Chris Harms, die al ervaring had opgedaan in andere muziekgroepen. In het begin heette de groep gewoonweg Lord, maar om verwarring met onder andere Songfestivalwinnaar Lordi te voorkomen, werd ‘of the lost’ eraan toegevoegd.

Ondertussen bestaat de groep nog uit vijf leden, nadat al zes anderen de groep verlaten hebben. Er zijn al maar liefst acht studio-albums verschenen waarvan het recentste in 2022, Blood and Glitter genoemd. Het optreden in Liverpool op het Songfestival wordt trouwens niet het enige voor de Duitse groep in het Verenigd Koninkrijk. In februari al werden optredens in zes Britse steden aangekondigd onder de noemer Blood & Glitter Shows.

#Deelnemer(s)NummerInt. JuryTelevotingTotaalPlaats
1TrongDare to Be Different5219714
2René MillerConcrete Heart548627
3Anica RussoOnce Upon a Dream578656
4Lonely SpringMisfit4030705
5Will ChurchHold On90211113
6Patty GurdyMelodies of Hope2234568
7Ikke HüftgoldLied mit gutem Text101011112
8Lord Of The LostBlood & Glitter431461891

Bekijk hieronder het optreden van de Duitse inzending voor Liverpool 2023.

Advertentie