Duitsland

DUITSLANDTURIJN 2022

‘Germany 12 points’: Duitsland kiest op 4 maart in tv-show

Duitsland kiest op 4 maart de inzending voor het Eurovisiesongfestival in Turijn. Vanaf 10 februari stelt de Duitse omroep ARD de gelukkige deelnemers en hun liedjes voor op eurovision.de. Vanaf 28 februari kan online al gestemd worden. Na Unser Lied für en twee jaren van interne selectie, waaronder vorig jaar Jendrik (foto), grijpt de Duitse omroep met Germany 12 points terug naar een ander al eerder gebruikt format.

De vakjury voor de selectie van dit jaar, die bestaat uit muziekexperten van de verschillende radiostations van ARD en het delegatiehoofd voor het Songfestival, moest kiezen uit maar liefst 944 inzendingen. De artiesten die uit die groep van 944 gekomen zijn, 25 volgens esc-kompakt, hebben live opgetreden met hun lied voor de jury. Uiteindelijk zullen, nog volgens esc-kompakt, drie tot zeven liedjes doorgaan naar de finale liveshow. De gelukkigen worden vanaf 10 februari bekendgemaakt, vanaf maandag 28 februari kan online gestemd worden.

ARD ESC-Tag

Op de dag van de finale, ARD ESC-Tag genoemd, zullen de negen radiostations alle liedjes doorheen de dag afspelen, waarbij de luisteraars al kunnen stemmen. Dat zal behalve online zowel telefonisch als per sms kunnen. De show zelf is ’s avonds om 20.15 uur te volgen op eurovision.de, in de ARD Mediathek-app en op de derde kanalen van omroep ARD.

Bekijk hier nog eens de Duitse inzending van 2021 in Rotterdam.

play

Advertentie