Duitsland

DUITSLAND

Jendrik Sigwart voor Duitsland naar Songfestival

Omdat de kandidaat van 2020, Ben Dolic, er zelf voor koos om in 2021 geen tweede poging te ondernemen in het selectieproces, heeft Duitsland dus nu een nieuwe kandidaat. De 26-jarige Jendrik Sigwart is de gelukkige. Hij kon twee aparte jury’s overtuigen van zijn kunnen en kreeg zo het gouden ticket. Het nummer zal bekendgemaakt worden op 25 februari.

De Duitse omroep NDR koos ervoor om samen met een team van experts de opvolger voor Ben Dolic te zoeken. Na een lange interne selectie, Rotterdam for Germany: a ‘Eurovision Jury’, kozen twee aparte jury’s voor Jendrik.

Wie is Jendrik?

Hij werd in Hamburg als tweede kind uit een gezin van vier kinderen geboren en toonde al snel interesse in muziek. Op jonge leeftijd begon hij met viool en piano. Na zijn middelbare studies ging hij musical studeren aan de universiteit voor toegepaste wetenschappen in Osnabrück. Sinds dan schrijft hij zijn eigen muziek én voor de ukelele. Jendrik zelf is alvast heel gelukkig dat de keuze op hem is gevallen. ‘Het is echt een droom om Duitsland te mogen vertegenwoordigen op het Songfestival. Ik wil het tegen iedereen vertellen die ik tegenkom, omdat ik zo trots ben’, aldus Jendrik.

Hoofd van de Duitse delegatie, Alexandra Wolfslast liet al weten dat ze zijn gevallen voor de kwaliteit van Jendrik zijn optredens en manier van entertainen. Het nummer wordt uitgebracht op 25 februari.

Advertentie