Duitsland

DUITSLANDTEL AVIV 2019

Nog twintig artiesten maken kans om Michael Schulte op te volgen

965. Zoveel kandidaten waren er om Duitsland te vertegenwoordigen in Israël. Na enkele selecties achter gesloten deuren zijn er daar nu nog 20 van overgebleven. Van sommigen is de naam zelfs al bekend gemaakt door de Duitse omroep. De kandidaten gaan zich in workshops voorbereiden op een mogelijke Songfestivaldeelname.

Niet alle 20 kandidaten zullen we terug zien in de nationale finale, Unser Lied für Tel Aviv. De jury met daarin 100 liefhebbers van het Songfestival, 20 internationale experten en een bevoegd team van NDR mogen bepalen welke deelnemers hun liedje live op televisie mogen brengen. Volgens tv-baas Thomas Schreiber zullen er dat een tiental zijn. Voor die keuze zal het selectiecomité zich baseren op korte video’s die de kandidaten opnemen op het einde van de workshops.

Wie findet ihr unsere ersten Kandidatinnen und Kandidaten vom Workshop in Köln? B.b. Thomaz Nicole Cross

Geplaatst door Eurovision Song Contest Deutschland op Zaterdag 29 september 2018

Sommige kandidaten kiezen er voor om (voorlopig) anoniem deel te nemen aan de verschillende selecties. Toch zijn al 4 van de 20 deelnemers bekend. Nina Kutschera dook in 2011 op in The Voice en BB Thomaz haalde daar in 2017 de finale. Sebastian Schub, een straatmuzikant die in Londen woont, maak ook nog kans. Nicole Cross doet ook mee, ze nam al duetten op met Duitse Songfestivalwinnares Lena.

play

Een van de 20 deelnemers zal Michael Schulte opvolgen. Met zijn lied You Let Me Walk Alone behaalde hij een knappe 4e plaats, en scoorde zelfs een kleine hit in Europa. De Duitse nationale finale komt waarschijnlijk in februari op tv, Barbara Schöneberger keert terug als gastvrouw.

Advertentie