Duitsland

DUITSLAND

Songfestivalnummer Duitsland nu te beluisteren

Omdat Ben Dolic, de kandidaat van 2020, er zelf voor koos om in 2021 geen tweede poging te ondernemen in het selectieproces, heeft Duitsland een nieuwe kandidaat voor dit jaar. De 26-jarige Jendrik Sigwart is de gelukkige. Hij kon twee aparte jury’s overtuigen van zijn kunnen en kreeg zo het gouden ticket. Hoofd van de Duitse delegatie, Alexandra Wolfslast liet al weten dat ze zijn gevallen voor de kwaliteit van Jendrik zijn optredens en manier van entertainen.

Vandaag stellen de zanger en omroep NDR het liedje voor waarmee ze hopen te scoren. Het is meteen het eerste zelfgeproduceerde nummer van de jongeman. De inzending van onze oosterburen heet I Don’t Feel Hate en is hieronder te beluisteren in de officiële videoclip:

play

Droom

De kandidaat zelf weet alvast met zijn geluk geen blijf. Nog voor zijn aanduiding had hij via TikTok en Instagram videootjes gemaakt waarin de artiest luidop droomde van een deelname aan het Eurovisiesongfestival. Die droom is nu uitgekomen. Duitsland moet zoals gewoonlijk niet langs de halve finales passeren als lid van de Big Five.

Advertentie