Denemarken

DENEMARKENKIEV 2017

DR onthult kandidaten en liedjes ‘Dansk Melodi Grand Prix 2017’

De Deense nationale omroep DR heeft zonet de volledige lijst met de tien kandidaten voor Dansk Melodi Grand Prix 2017 vrijgegeven. De runner-up van de vorige editie, Anja Nissen, is een van de opvallende namen en ook Sada Vidoo (ook wel The Living Doll genoemd) loopt in de kijker. De winnaar zal gekozen worden tijdens de nationale finale op 25 februari.

Hoewel Denemarken de laatste twee edities van het songfestival geen finaleplek wist te veroveren, hebben ze de hoop niet opgegeven. Tien namen werden vandaag onthuld en deze artiesten zullen proberen de eer van Denemarken op het Eurovisiesongfestival in Kiev te herstellen. Beluister de volledige songs via deze link. De liedjes zullen op 20 februari worden gepubliceerd door DR.

  1. Ida Una – One
  2. Thomas Ring – Vesterbro
  3. Rikke Skytte – Color My World
  4. Anja Nissen – Where I Am
  5. Mercury – Big Little Lies
  6. Anthony – Smoke In My Eyes
  7. René Machon – Warriors
  8. Sada Vidoo – Northern Lights
  9. Jeanette Bonde – Hurricane
  10. Johanna Beijbom – A.S.A.P.

Michel Patric Sian and Katrine Engberg zullen de choreographie van alle acts in de show verzorgen, evenals die van de act in Kiev.

In tegenstelling tot alle voorbije jaren, zijn alle deelnemers soloartiesten. DR nam deze beslissing na de twee vorige mislukkingen op het songfestival. Beide groepjes wonnen de voorbije edities van Dansk Melodi Grand Prix. Op zaterdagavond 25 februari 2017 zullen de tien kandidaten het beste van zichzelf geven met als hoofdprijs een ticket naar Oekraïne. De nationale finale vindt plaats in Jyske Bank Boxen, in de stad Herning, waar de show in 2013 reeds plaatsvond. De show zal gepresenteerd worden door terugkerende presentatrice Annette Heick en Lighthouse X-zanger Johannes Nymark.

Advertentie