Denemarken

DENEMARKEN

Denemarken houdt voorronde 2020 op 7 maart

De Denen kiezen op zaterdag 7 maart volgend jaar hun inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Nederland. Dat meldt omroep DR.

De inschrijvingen om deelnemende liedjes te zoeken is nog niet eens geopend, maar zowel datum als locatie liggen al vast. De vroege vogels kunnen nu al kaartjes kopen voor de Deense selectie voor volgend jaar. De voorronde Dansk Melodi Grand Prix wordt voor het eerst sinds 2002 nog eens gehouden vanuit hoofdstad Kopenhagen. De Royal Arena, die in 2017 opende en plaats heeft voor maar liefst 16000 mensen, zal het toneel zijn voor de show.

Het format van de show heeft een kleine wijziging. Zoals elk jaar staan er tien kandidaten in de finale van Dansk Melodi Grand Prix. Echter kiest de omroep dit jaar maar zeven artiesten, de andere drie zullen door het het publiek worden gekozen. P4 Radio, het radionetwerk van DR, zal negen acts selecteren waarop het publiek kan stemmen. Vanaf het nieuwe jaar worden de liedjes daar uitgezonden. De luisteraars kunnen vanaf dan stemmen op hun favoriete liedjes. Op deze manier wil DR het publiek alvast opwarmen voor de nationale finale en meer zeggenschap geven over de liedjes die in de finale zullen staan.

Op het Songfestival 2019 in Tel Aviv finishte Denemarken twaalfde in de finale, dankzij zangeres Leonora (foto, midden) en haar lied Love Is Forever.

play

Advertentie