Denemarken

DENEMARKENLISSABON 2018

Vernieuwingen in Deense selectie voor 2018 [Update]

Deense omroep DR is van plan om enkele vernieuwingen door te voeren in hun selectieprocedure voor het Eurovisiesongfestival. Dansk Melodi Grand Prix blijft op post als voorronde, maar er komen nieuwe regels waaraan ingestuurde liedjes moeten voldoen.

Je kan vanaf nu liedjes insturen voor de Deense voorronde. Er mogen heel het jaar door liedjes ingestuurd worden, maar enkel songs die voor 15 september ingestuurd zijn komen in aanmerking voor het songfestival van 2018 in Portugal. Andere liedjes worden mogelijks al meegenomen naar de poule voor 2019. De kwaliteit van de demo’s moet dit jaar ook hoger zijn. De voorkeur gaat naar demo’s opgenomen in een muziekstudio. Producer Mads Enggaard, die zijn strepen al verdiende bij shows als Toppen af Poppen en X-Factor, gaat zich vanaf dit jaar ontfermen over het ingestuurde materiaal. Hij wil niet enkel en alleen focussen op muziek en teksten, maar ook op mogelijke staging van liedjes.

Er is nog geen datum vrijgegeven door Dank Melodi Grand Prix 2018. Anja Nissen haalde dit jaar nipt de finale in Kiev en werd daar twintigste. Een teleurstelling, want omroep DR mikte op een plaats bij de eerste vijf van het klassement.

Update: Op 17 augustus maakte de DR bekend tijdens een persconferentie dat de Deense nationale finale op zaterdag 10 februari volgend jaar gehouden zal worden, in de Deense stad Aalborg.

Advertentie