Georgië

GEORGIEMALMO 2024

Luister naar ‘Firefighter’, inzending Georgië voor Songfestival 2024

Het Georgische Songfestivalliedje is bekend! Maandagmiddag werd het nummer Firefighter, gezongen door zangeres Nutsa Buzaladze, uitgebracht via YouTube.

De zangeres werd eerder dit jaar intern geselecteerd door de Georgische omroep. Hierna werd een inschrijving geopend voor producers, die nummers mochten indienen voor de zangeres.

Uiteindelijk werd Firefighter gekozen. Het nummer is geschreven door Darko Dimitrov, die al eerder verantwoordelijk was voor verschillende Songfestivalinzendingen. Zo kwamen onder meer Hurricane’s Loco loco (Servië 2021) en Tamara Todevska’s Proud (Noord Macedonië 2019) van zijn hand.

Beluister hier de Georgische Songfestivalinzending:

play

Bekend in Georgië én de Verenigde Staten

Georgië zal in Malmö vertegenwoordigd worden door Nutsa Buzaladze. Ze is geboren en getogen in de Georgische hoofdstad Tbilisi, maar pendelt vooral tussen Dubai en Los Angeles. Sinds een goede vijf jaar timmert ze aan een zangcarrière. Met de hit Gelobesi brak ze in haar thuisland door.

Ook in de Verenigde Staten is de Georgische zangeres geen onbekende. Vorig jaar nam ze deel aan American Idol, waar ze bij de laatste twaalf kandidaten eindigde.

Tweede halve finale

Nutsa mag vanuit de tweede halve finale een finaleplek proberen te veroveren. Op donderdag 9 mei strijdt ze met onder meer onze eigen Mustti en onze noorderbuur Joost Klein voor een plek in de finale op zaterdag.

Vorig jaar lukte Georgië het niet om een finaleplek te behalen. Iru werd twaalfde in de halve finale. De laatste Georgische finaleplek dateert alweer van 2016. Destijds werd Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz twintigste met het nummer Midnight Gold.

Schrijf je in voor onze Songfestival.be-quiz en win concerttickets voor Franse Songfestivalkandidaat Slimane! Alle info vind je in onderstaand artikel:

Schrijf je in voor 5e Songfestival.be-quiz en win tickets voor Slimane!

Advertentie