Hongarije

HONGARIJESTOCKHOLM 2016

Beluister de 30 liedjes van ‘A Dal 2016’

De Hongaarse omroep MTVA heeft op haar website audiobestanden geplaatst van de dertig liedjes die het vanaf zaterdag 23 januari tegen elkaar zullen opnemen in A Dal 2016, de vijfde editie alweer van de Hongaarse voorronde.

Op deze pagina kunnen alle liedjes beluisterd worden, onderaan in de categorie Dalok. Naar alle waarschijnlijkheid zal er ook via die website gekeken kunnen worden naar de zes etappes van de Hongaarse voorronde: vanaf zaterdag 23 januari nemen elke week tien liedjes het tegen elkaar op. Een vakjury selecteert de vijf beste, en het publiek mag uit de rest nog een liedje kiezen dat alsnog doorgaat. Op die manier blijven er achttien liedjes over. Die worden verdeeld over twee halve finales, op 13 en 20 februari. Hierin kiest de jury de drie beste en het publiek de vierde en laatste finalist.

In de finale, op 27 februari, kent A Dal zijn apotheose. Dan stemmen de juryleden op hun top-4, waaruit de Hongaarse kijker thuis de uiteindelijke winnaar mag kiezen. Dan zullen we weten wie zangeres Boggie zal opvolgen. Met haar Wars for Nothing kwam ze vorig jaar in Wenen niet verder dan een twintigste plek.

 

Advertentie