Hongarije

HONGARIJEKIEV 2017

András Kállay-Saunders opnieuw in ‘A Dal’

De Hongaars-Amerikaanse zanger András Kállay-Saunders zal voor de vijfde keer deelnemen aan de Hongaarse songfestivalvoorronde, A Dal.

In 2014 werd hij vijfde op het songfestival in Kopenhagen met Running. Dit jaar nam hij ook al deel aan A Dal, maar daar werd hij niet door het publiek als eindwinnaar aangeduid. De Hongaarse omroep MTVA gaf vanochtend een persconferentie waarop Kállay-Saunders en de andere 29 kandidaten van de voorronde werden bekendgemaakt.

De voorronde zal identiek verlopen als in voorgaande jaren, met drie voorrondes, twee halve finales en een finale. De zes shows worden op zes opeenvolgende zaterdagavonden afgewerkt, tussen 14 januari en 18 februari volgend jaar. In elke voorronde nemen tien songs deel. Vijf daarvan gaan door naar de halve finales door de stemming van vier juryleden (80%) en het publiek (20%), die elk lied een score tussen een en tien toekennen. Nadien mogen de Hongaarse kijkers uit de vijf overblijvende songs nog een zesde halve finalist selecteren.

In de halve finales zijn er telkens negen songs, waarvan er drie doorgaan met hetzelfde stemsysteem en het publiek nog een vierde finalist mag aanduiden. Zo blijven er in de finale van A Dal op 18 februari acht nummers over. De vakjury selecteert de top vier, waaruit het publiek de uiteindelijke winnaar mag aanduiden.

Bij het deelnemersveld enkele bekende namen, naast Kállay-Saunders en zijn band. Benji, Berkes Olivér, Mujahid Zoltán, Radics Gigi, Spoon 21, Szabó Ádám en Tóth Andi namen al deel in eerdere edities van de Hongaarse voorronde. Alle kandidaten, op alfabetische volgorde:

Deelnemer(s)Nummer
BenjiKarcok
Berkes OlivérEcstasy
CalidoraGlory
Csondor KataCreate
Fedor KYRAGot to Be a Day
Garay Anna ft. Kása JúliaJártam
Henderson DávidWhite Shadows
JetlagKeresem a bajt
Kállay Saunders Band17
Kanizsa GeorginaFall Like Rain
Leander KillsÉlet
Mrs ColumboFrozen King
Mujahid ZoltánOn My Own
Muri EnikőJericho
Pál BenjáminFather's Eyes
Pápai JociBe kell csuknod a szemed
Peet ProjectKill Your Monster
Peter Kovary & The Royal RebelsIt's a Riot
Radics GigiSee It Through
Roma SoulNyitva a ház
Sapszon OrsiHunyd le a szemed
Singh VikiRain
SoulwaveKalandor
Spoon 21Deák
Szabó ÁdámTogether
SzabyestSzerelem kell
The CoupleVége van
The WingsMint a hurrikán
Tóth AndiI've Got a Fire
Totova & Freddie Shuman ft. Lofti BegiHosszú idők

De song van Kállay-Saunders, 17, is al te vinden op YouTube:

play

Advertentie