IJsland

IJSLAND

Daði & Gagnamagnið zingen voor IJsland op komend Songfestival

Söngvakeppnin 2020, de nationale selectie in IJsland, is afgelopen. De groep Daði & Gagnamagnið is met het nummer Think About Things tot winnaar gekroond. Een superfinale zorgde voor de eindbeslissing.

Na twee halve finales namen nog maar vijf artiesten het tegen elkaar op. Een vakjury (50%) en televoting (50%) selecteerden de top twee die bestond uit Daði & Gagnamagnið en DIMMA. Zij mochten nog eens optreden, maar dit verliep niet zonder problemen. Daði & Gagnamagnið had namelijk technische problemen in het midden van haar nummer en mocht een tijdje later haar optreden van het begin hervatten. Ook de intervalact van de Noorse inzending van 2019 KEiiNO verliep niet helemaal volgens plan.

Nadat ook DIMMA nog eens opgetreden had, mocht de televoting (100%) de winnaar bepalen. Alles bij elkaar opgeteld, werd Daði & Gagnamagnið met het nummer Think About Things de grote winnaar van de avond. Veel druk op de schouders, want Hatari was vorig jaar een van de meest spraakmakende inzendingen. De groep bracht het eiland zelfs opnieuw in de top tien.

Vorige week ging het lied van Daði & Gagnamagnið nog viraal.

Het liedje van IJsland:

play
#Deelnemer(s)NummerSF?Plaats
1Ísold & HelgaMeet Me Halfway
2Daði & GagnamagniðThink About ThingsSF1
3Nína DagbjörtEcho
4IvaOculis videre
5DIMMAAlmyrkviSF2

Advertentie