IJsland

IJSLANDROTTERDAM 2021

IJsland treedt niet live op in tweede halve finale door coronabesmetting

De IJslandse deelnemende omroep RUV en de deelnemers uit IJsland zelf melden dat iemand uit de IJslandse delegatie positief heeft getest op het coronavirus. Het zou gaan om een lid van Gagnamagnið en betreft dus niet de zanger zelf.

Het gevolg van het positief testen op Covid-19 houdt in dat Daði og Gagnamagnið niet zullen deelnemen aan de repetitie en juryshow op 19 mei met hun nummer 10 Years. Ook tijdens de liveshow van tweede halve finale op 20 mei zal de groep niet fysiek aanwezig kunnen zijn. In plaats daarvan zal een opname van een eerdere repetitie worden gebruikt. De groep wil alleen samen met elkaar op het podium staan. De EBU liet later weten dat IJsland ook niet live te zien zal zijn tijdens de finale op 22 mei als ze bij de eerste tien landen zouden eindigen tijdens de halve finale.

Het positief testen op Covid-19 komt voor de groep zelf als een grote verrassing. Zoals ze zelf melden, zijn ze extreem voorzichtig geweest de afgelopen weken. Ook werden weinig fysieke interviews gedaan, de meeste verliepen online. Desalniettemin zijn de IJslanders erg tevreden met de repetitiebeelden die al eerder werden opgenomen. Ze kijken er naar uit om het te kunnen zien.

Vorige week werd de zangeres van de Oekraïense band Go_A vervangen tijdens de tweede repetitie, omdat ze mogelijk besmet was. Dat bleek evenwel vals alarm te zijn. Tot hiertoe heeft enkel Australië gebruik moeten maken van het live on tape-optreden dat elke delegatie verplicht moest maken en insturen naar de organisatie. Australië stootte in de eerste halve finale helaas niet door naar de finale op zaterdag. Ook Roemenië, Malta en Polen moesten eerder een aantal dagen in quarantaine nadat een lid van de Poolse delegatie positief testte. Aangezien deze landen in hetzelfde hotel verbleven, werd het zekere voor het onzekere genomen.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie