IJsland

IJSLAND

IJslandse topfavoriet Songfestival 2020 stelt nieuw lied voor

10 Years, dat is het nummer waarmee de IJslanders van Daði og Gagnamagnið zullen proberen om het gigantische succes van Think About Things te overtreffen. De verwachtingen zijn hooggespannen, niet enkel bij de fans, maar ook bij omroep RUV. Daar hielden ze zelfs hun populaire voorronde op stal, om zo Daði Freyr en zijn groep volledig intern aan te duiden.

Maak kennis met 10 Years:

Topfavoriet vorig jaar

Think about Things, de inzending van vorig jaar, kreeg na de grote hype ook in België veel bijval van o.a. Peter Van de Veire. Volgens hem had IJsland het Songfestival 2020 gewonnen. Bij het online, alternatief festival Eurostream kaapte het eiland alvast de hoofdprijs weg. Na al het succes volgde veel airplay op de radio én zou een Europese tournee gevolgd zijn, die ook langd België en Nederland zou leiden. Die werd eerst uitgesteld en later jammer genoeg geannuleerd.

Leer de groep kennen

Daði & Gagnamagnið is een IJslandse band die bestaat uit zanger Daði Freyr Pétursson, zijn zus en achtergrondzangeres Sigrún Birna Pétursdóttir, zijn vrouw en danseres Árný Fjóla Ásmundsdóttir, vriendin en achtergrondzangeres Hulda Kristín Kolbrúnardóttir én vrienden Stefán Hannesson en Jóhann Sigurður Jóhannsson als dansers. De naam van de groep vertaalt letterlijk als ‘Daði en het dataplan’. Karakteristiek voor de groep zijn de groene sweaters met een gepixeleerde illustratie van hun eigen hoofd op.

Advertentie