IJsland

IJSLAND

Topfavoriet Songfestival 2020 keert terug in 2021

Er komt volgend jaar geen traditionele IJslandse voorronde voor het Songfestival. De omroep heeft namelijk Daði & Gagnamagnið intern aangeduid om het eiland volgend jaar te vertegenwoordigen op de liedjeswedstrijd. Da’s logisch want de groep was dit jaar dé topfavoriet om de show in Rotterdam te winnen. Uit het persbericht van omroep RUV valt af te leiden dat de groep zelf voor een nummer zal zorgen.

Er was al een teken aan de wand dat frontman Daði Freyr volgend jaar zou terugkeren: door de coronacrisis plande hij nieuwe data voor zijn Europese tournee in, maar liet de maand mei helemaal open. Nu weten we waarom. Hij mag, opnieuw samen met Gagnamagnið, naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Omroep RUV duidde de gelegenheidsgroep intern aan voor volgend jaar. Dat is een trendbreuk want RUV organiseert steevast voorronde Söngvakeppnin met meerdere kandidaten. Keert die terug om hét nummer voor IJsland te kiezen of gaat alles achter gesloten deuren beslist worden? Dat is nog niet duidelijk, al lijkt de kans groot dat Daði & Gagnamagnið helemaal zelf voor hun nummer mogen zorgen, waar een passende videoclip en act op het podium bij hoort.

Vruchten plukken

Wat wel duidelijk is, is dat de omroep hoopt om de vruchten te plukken van het succes van de groep, en meer bepaald van lied Think About Things. Dat Songfestivallied van 2020 ging al snel viraal en schopte het tot in de playlist van heel veel radio’s, ook in België. IJsland won ook het online, alternatief Songfestival Eurostream. Kom via onze fiche alles te weten over de kersverse IJslandse deelnemer.

Advertentie