Italië

ITALIE

Diskwalificatie in ‘Sanremo’: zanger stapt van podium na beledigingen

Het ging even helemaal mis gisteren tijdens het optreden van Bugo e Morgan op de voorlaatste avond van het festival van Sanremo in Italië. Het was al 2:00 uur vannacht toen ze als 21ste van de 24 op mochten treden. Het duo stond op dat moment allerlaatste in de voorlopige rangschikking, zo was aan het begin van de show bekendgemaakt.

Ook de avonden ervoor bengelde het duo helemaal achteraan in de rangschikking en dat zinde Morgan helemaal niet. Hij haalde een andere tekst boven toen het orkest begon te spelen en beledigde zijn zangpartner Bugo.

‘Ondankbaar en arrogant’

Het ging ongeveer als volgt: ‘Je bent ondankbaar en arrogant, je doet wat je wilt zonder met anderen rekening te houden, je wekt enkel nijd op, je staat enkel op dit podium dankzij mij.’ Bugo verliet meteen het podium en weigerde nog weer op het podium te komen. De twee werden dan ook gediskwalificeerd waardoor de finale vanavond met 23 plaats zal vinden.

De finale zal niet afgelopen zijn vóór 2:00 uur vannacht, waarna het nog wachten is op de persconferentie en voor het antwoord op de vraag ‘Zal de winnaar van Sanremo ook naar het Songfestival in Rotterdam gaan?’ Francesco Gabbani, topfavoriet bij de bookmakers en kandidaat van Italië op het Songfestival in 2017, staat voorlopig op de tweede plaats in het algemeen klassement.

Advertentie