Italië

ITALIE

Resultaten vierde avond ‘Sanremo’

Tijdens de vierde avond zingen de twintig artiesten hun eigen nummers op het Sanremo-podium in het Teatro Ariston. Zestien gaan er door naar de finale zaterdagavond. De Belgische dj Lost Frequencies, zangeres Elisa en Colombiaan J Balvin komen langs. Gisteren won de band Stadio (foto) de coverronde.

Na vanavond kennen we de zestien finalisten van het Festival di Sanremo. Vijftien Campioni gaan rechtstreeks door naar de finale op zaterdag. De overige vijf nemen het nog eens tegen elkaar op en een van hen maakt nog kans op een finaleticket. De andere vier keren onherroepelijk naar huis.

Het stemmen verloopt vanavond iets anders. Veertig procent van de stemmen komen van een televoting, dertig procent van de expertenjury en dertig procent van een publiekspoll. Om de top vijftien te bepalen worden de stemmen van de eerste, tweede en vierde avond opgeteld. De zestiende kandidaat wordt enkel door televoting gekozen. Die Campione kennen we vanavond nog niet, maar wordt tijdens de finale bekend gemaakt.

De deelnemers van vanavond op startvolgorde:

#ArtiestNummerPuntenQ?
1AnnalisaIl diluvio universaleQ
2Zero assolutoDi me e di te
3Rocco HuntWake UpQ
4Irene FornaciariBlu
5Giovanni Caccamo & Deborah IuratoVia da quiQ
6Enrico RuggeriIl primo amore non si scorda maiQ
7Francesca MichielinNessun grado di separazioneQ
8Elio e le Storie TeseVincere l'odioQ
9Patty PravoCieli immensiQ
10Alessio BernabeiNoi siamo infinitoQ
11NeffaSogni e nostalgia
12Valerio ScanuFinalmente pioveQ
13Dear JackMezzo respiro
14NoemiLa borsa di una donnaQ
15StadioUn giorno mi diraiQ
16ArisaGuardando il cieloQ
17Lorenzo FragolaInfinite volteQ
18BluvertigoSemplicemente
19DolceneraOra o mai più (le cose cambiano)Q
20ClementinoQuando sono lontanoQ

Bij de nieuwkomers wordt de winnaar vanavond al bekend gemaakt. De vier artiesten nemen het tegen mekaar op en op het einde van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt. Het stemmen verloopt volgens de zelfde verdeling als bij de Campioni. De winnaar werd uiteindelijk Francesco Gabbani met Amen.

play

 

Gisteren werd Miele verkeerdelijk als finalist in de Nuove Proposte aangekondigd. Om de zangeres te troosten mag ze vanavond haar Mentre ti parlo nog eens brengen.

Carlo Conti zal de avond opnieuw in goede banen leiden. De Belg Lost Frequencies, Italiaanse zangeres Elisa, de Colombiaan J Balvin en acteurs Enrico Brignano, Alessandro Gassmann en Rocco Papaleo komen langs tijdens de show. Wie wil kan de voorlaatste Sanremo-avond volgen vanaf 20.30 uur via een livestream van RAI1.

Advertentie