Italië

ITALIE

Italiaanse Songfestivalwinnaar test negatief op drugs

Het was een veelbesproken beeld op sociale media na de finale, de zanger van de winnende groep Måneskin die voorovergebogen zat op het moment dat een camera passeerde. Door die houding suggereerden sommigen dat hij drugs snoof. Tijdens de persconferentie nadien ontkende hij dat, hij had het over een gebroken glas dat hij opraapte.

Dat van dat gebroken glas bleek alvast te kloppen. Er werd een foto verspreid van glasscherven op de grond, EBU bevestigde dat verhaal. Om helemaal zeker te zijn en alle geruchten de wereld uit te helpen, zei de zanger van de groep een drugtest te willen ondergaan. Hij liet verstaan nooit drugs te gebruiken, zelfs tegen drugs te zijn. Op vraag van de Italiaanse omroep RAI had EBU ook al alle beschikbare beelden grondig bestudeerd.

De test is ondertussen afgenomen in Italië, het resultaat ervan werd bezorgd aan EBU, de organisator van het Eurovisiesongfestival. Die laat nu weten dat het resultaat van de test negatief is, er werden geen drugs gebruikt, en beschouwt de zaak als gesloten.

EBU laat ook nog weten gealarmeerd te zijn dat ongepaste speculatie geleid heeft tot fake news en de Italiaanse groep onterecht beschadigd heeft en de geest en het resultaat van deze Songfestivaleditie overschaduwd heeft. De organisatie wil Måneskin nogmaals feliciteren met de overwinning en wenst de groep veel succes. EBU kijkt ernaar uit samen te werken met de Italiaanse omroep RAI om volgend jaar een spectaculair Eurovisiesongfestival in Italië te brengen.

Advertentie