Italië

ITALIEKIEV 2017

Francesco Gabbani wint ‘Sanremo’ en aanvaardt ticket voor Kiev

Francesco Gabbani won gisteren overtuigend het Sanremo Festival met zijn charismatische nummer Occidentali’s Karma, en daarmee ook het ticket voor Kiev.

Sanremo, dat begon op 7 februari, kende gisteren zijn ontknoping in een urenlange show die omstreeks 2 uur in de ochtend eindigde. Na een aantal lofbetuigingen aan de organisatie en het uitreiken van enkele awards aan onder andere voormalig ESF-deelnemer Al Bano, werd uiteindelijk de winnaar bekend gemaakt. Francesco die vorig jaar nog de award kreeg voor Beste Nieuwkomer kon dit jaar iedereen makkelijk overtuigen met zijn aanstekelijk nummer Occidentali’s Karma. Het nummer filosofeert over het leven het refrein bevat de zin ‘de naakte aap danst’. Francesco verwerkte dit in zijn song door zichzelf als gorilla te verkleden of door een dansende aap het podium op te sleuren tijdens zijn optreden.

Op dit moment is zijn nummer nog 37 seconden te lang voor het songfestival, maar hij heeft het ticket voor Kiev aanvaard dus het nummer zal aangepast worden om te voldoen aan de drie minuten regel van het festival. Vorig jaar weigerde de winnaar van Sanremo om naar het songfestival te gaan, dit jaar dus niet.

Wat vind jij van zijn nummer?

play

Advertentie