Italië

ITALIE

Måneskin: niet op Lokerse Feesten, wél op Ronquières Festival

Måneskin, de Italiaanse groep die vorige maand het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam won, komt naar België. Op zaterdag 14 augustus volgt er een concert in Wallonië. De Italianen treden namelijk op bij het Ronquières Festival. Op donderdag 5 augustus zou de band optreden op de Lokerse Feesten. Maar een blessure bij drummer Ethan steekt daar een drumstokje voor. Annulering dus, Hooverphonic komt wel naar het stadsfestival. 

Het is ongewoon dat een recente Songfestivalwinnaar wordt uitgenodigd op Belgische festivals, maar de Italiaanse band blijft scoren en successen boeken ver buiten de Songfestivalbubbel. Tickets voor de Lokerse Feesten 2021 waren vanaf donderdag 24 juni 10.00 uur te koop via deze link. Tickets werden verkocht in bubbels van 4, maximaal 2 bubbels per aankoop.

Geen Måneskin op Lokerse Feesten 

Voor het optreden in Lokeren volgde een grote stormloop. De tickets waren in een mum van tijd uitverkocht. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de teleurstelling groot is bij de fans die een ticket scoorden. Drummer Ethan Torchio is geblesseerd aan zijn hand. Tendinitis zo blijkt. Via sociale media laat Måneskin weten dat de muzikant niet op tijd de oude zal zijn. Geen stop in Lokeren dus. De organisatie moet op zoek naar een nieuwe headliner. Wie dat wil, kan zijn ticket laten terugbetalen.

Wie weet hebben fans meer geluk bij het concert van 14 augustus. Måneskin komt dan naar het Ronquières Festival. Kaartjes zijn te koop via de site van het festival.

Twee grote hits

Intussen is Zitti e buoni, het lied waarmee Måneskin de zege wegkaapte, een grote Europese hit geworden. In landen als Griekenland, Finland, Litouwen, Nederland en Zweden stond het bovenaan de hitlijsten. In tal van andere landen en regio’s haalde de song de top tien van de hitlijsten, inclusief een tweede plek als piek in de Vlaamse Ultratop 50 en zelfs een eerste plek in het Studio Brussel-programma De afrekening.

Zeer opvallend is dat ook de single I Wanna Be Your Slave (zie video) al kampeerde in de top tien van de hitparades in tal van Europese landen. Dat een tweede single van een recente Songfestivalwinnaar zo snel zo’n commercieel succes is, is de laatste decennia al niet meer voorgevallen.

play

Advertentie