Italië

ITALIE

Nog vijf steden maken kans op organisatie Songfestival 2022

Nog even en we weten in welke Italiaanse stad het Eurovisiesongfestival 2022 door zal gaan. Al zal dat volgens de nieuwswebsite van RAI al zeker niet hoofdstad Rome zijn. Zo trekken we na Rotterdam dit jaar opnieuw naar een stad die niet de hoofdstad is.

RAI verwijst voor dit nieuws naar een uitspraak van de burgemeester van Pesaro, die zegt met nog vier andere steden in de running te zijn om het Songfestival te mogen organiseren. Zo hebben RAI en EBU al heel wat keuzes moeten maken, oorspronkelijk meldden zich maar liefst zeventien kandidaatsteden.

Wordt het met Pesaro, een stad aan de Adriatische Zee, opnieuw een stad aan het water, na Lissabon, Tel Aviv en Rotterdam? Of modestad Milaan (Palazzo delle Scintelle en Mediolanum Forum), in het noorden van het land? Turijn (Pala Alpitour), in het noordwesten van het land en daarmee niet ver van de Franse grens, is ook nog altijd een optie. Ook Bologna (Unipol Arena  en Bologna Fiere Pavillion 37en Rimini (Vitrifrigo Arena), op een boogscheut van San Marino, zouden nog kans maken. Daarmee lijkt het al zeker dat we naar het noorden van de laars zullen trekken. In de komende dagen, dat zou maandag zijn, weten we het.

Advertentie