Italië

ITALIE

Raffaella Carrà overwogen als presentatrice Songfestival 2022

Het overlijden van Italiaanse superster Raffaella Carrà heeft ook gevolgen voor het Songfestival van volgend jaar. Weliswaar op kleine schaal. Steffano Coletta, directeur bij organiserende omroep RAI, liep met het idee rond om de gevierde zangeres aan te duiden als presentatrice van het Eurovisiesongfestival op Italiaanse bodem.

Afgelopen maandag stierf Raffaella Carrà. De dame was een lange tijd ziek. Haar overlijden gaat niet onopgemerkt voorbij. De zangeres, actrice en presentatrice was een grote beroemdheid in Italië en ook in het buitenland had Raffaella naam gemaakt. Gastvrouw zijn van het Songfestival 2022 heeft ze niet meer aan haar cv kunnen toevoegen, al had het niet veel gescheeld.

Zowel de voorronde als het Songfestival 

Had het van Steffano Coletta, directeur bij RAI 1, afgehangen dan kreeg de zangeres van A far l’amore comincia tu de voorkeur. ‘Ik was van plan om haar te vragen om zowel Sanremo (razend populair Italiaans muziekfestival en al jaren de selectiemethode voor het ESF, nvdr.) als het grote Songfestival te presenteren,’ zegt de man. ‘Het was voorlopig enkel een idee waar ik zelf over nadacht, ik heb het er nooit met haar over kunnen hebben’, gaat hij verder.

Warm hart

Raffaella Carrà vragen als presentatrice voor het Songfestival in Italië was lang zo gek nog niet. De sympathieke diva had veel ervaring als host, in 2008 praatte ze zelfs de Spaanse (!) preselectie aan elkaar. In 2011, hét jaar van de terugkeer van haar land op het Songfestival, deelde Raffaella de punten uit én was ze commentator. Ze droeg de liedjeswedstrijd een warm hart toe en was als sleutelfiguur mee verantwoordelijk voor de comeback van de Italianen. De kans is dus zeer groot dat er in mei volgend jaar een eerbetoon volgt.

play

Advertentie