Italië

ITALIE

Songfestival 2022 trekt naar Turijn, finale op 14 mei

In deze periode stijgt voor veel Songfestivalfans al de koorts voor de komende editie. Uitgebrachte liedjes zijn nu allemaal mogelijke inzendingen en de organiserende omroep EBU maakt bekend naar welke stad de volgende editie trekt. In 2022 is dat, zo leerden we vandaag, de Italiaanse stad Turijn.

Meteen na de winst van Måneskin afgelopen mei struikelden Italiaanse steden over elkaar heen om te laten weten dat ze het volgende Eurovisiesongfestival wilden organiseren, al leek dat niet altijd realistisch. Een theaterzaal en een openluchtplein voldoen niet meteen om een Songfestival te organiseren. Zeventien steden wilden meedingen naar de organisatie, elf dienden uiteindelijk een bidbook in. Eind augustus kwamen we te weten dat zes steden afgevallen waren, waaronder hoofdstad Rome.

Waar en wanneer?

Uiteindelijk wordt Turijn beloond met de organisatie van het festival in 2022, wat Italiaanse nieuwsmedia eerder al bevestigden. De 66e editie vindt plaats op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2022 in de PalaOlimpico. In die zaal werden onder meer de Olympische Winterspelen van 2006 gehouden.

Nieuwe Songfestivalstad

Turijn is een stad in het rijkere noorden van Italië, een stad die nog nooit eerder het festival organiseerde. Zo kunnen de Songfestivalfans opnieuw een nieuwe omgeving gaan ontdekken, nadat de afgelopen edities achtereenvolgens Lissabon, Tel Aviv en Rotterdam aan het lijstje Songfestivalsteden toe mochten voegen. In Italië zelf werd het festival eerder georganiseerd in Napels (1965) en Rome (1991).

Advertentie