Italië

ITALIE

Stadio wint ‘Sanremo’, maar gaat niet naar Stockholm

Stadio wint het 66ste Festival della canzone italiana di Sanremo. De groep kan meteen ook de Italiaanse afgevaardigde voor het Eurovisiesongfestival in Stockholm worden.

De mannen van Stadio haalden het met Un giorni mi dirai in de finale van de vijftien andere Campioni. Tijdens de superfinale moesten ze het opnemen tegen het duo Giovanni Caccamo & Deborah Iurato en zangeres Francesca Michielin. De groep won tijdens de derde avond ook met een cover van La sera dei miracoli van Lucio Dalla.

Na afloop lanceerde de RAI een tweet waarin stond dat de groep niet meteen de intentie heeft om Italië te vertegenwoordigen op het songfestival tijdens de finale op zaterdag 14 mei. De Italiaanse zender maakt binnenkort bekend wie dan wel voor het land naar Stockholm mag.

Tijdens de avond werden ook andere prijzen uitgereikt. Zo ging de prijs voor beste tekst naar die van het winnende nummer bij de Nuove Proposte, Amen gezongen door Francesco Gabbani. Stadio viel met hun nummer ook in de prijzen voor het beste nummer, een prijs uitgereikt door de dirigenten en het orkest.

#ArtiestNummerPuntenQ?
1Francesca MichielinNessun grado di separazione2
2Alessio BernabeiNoi siamo infinito14
3ClementinoQuando sono lontano7
4Patty PravoCieli immensi6
5Lorenzo FragolaInfinite volte5
6NoemiLa borsa di una donna8
7Elio e le Storie TeseVincere l'odio12
8ArisaGuardando il cielo10
9StadioUn giorni mi dirai1
10AnnalisaIl diluvio universale11
11Rocco HuntWake Up9
12DolceneraOra o mai più (le cose cambiano)15
13Enrico RuggeriIl primo amore non si scorda mai4
14Giovanni Caccamo & Deborah IuratoVia da qui3
15Valerio ScanuFinalmente piove13
16Irene FornaciariBlu16

Advertentie