Letland

LETLANDKIEV 2017

Dit zijn de 22 kandidaten van ‘Supernova 2017’

Op een persconferentie van de Letse omroep LTV werden vandaag de 22 deelnemers bekendgemaakt die het volgende maand tegen elkaar zullen opnemen in de voorronde Supernova.

Na open inschrijvingen, advies van buitenlandse experts en audities achter gesloten deuren, koos een Letse vakjury 22 deelnemers. Dat is meer dan verwacht, want in eerste instantie werd gezegd dat er tussen de zestien en de twintig weerhouden zouden worden. Bij de namen enkele oude bekenden uit eerdere Letse voorrondes, zoals Markus Riva en My Radiant You en Lauris Valters, die al verschillende malen als componist deelnam en in 2013 mee op het songfestivalpodium in Malmö stond. Met Here We Go werd hij als tijdelijk lid van de groep PeR laatste in zijn halve finale van 2013.

Op zondag 22 en 29 januari vinden twee introductieshows plaats waarin de artiesten en de selectieprocedure nader worden voorgesteld. In de maand februari wordt het menens: op 5 en 12 februari vinden voorrondes plaats, met telkens elf kandidaten. Uit elke voorronde duiden een vakjury en de Letse kijkers elk twee halve finalisten aan. De in totaal acht halve finalisten staan tegen over elkaar op 19 februari, waar opnieuw slechts vier songs groen licht krijgen. Die stoten door naar de finale, op zondag 26 februari.

We brachten eerder al dat het aantal luisterbeurten op Spotify mee de uitslag zal bepalen. Daarover werd tijdens de persconferentie niet meer informatie gegeven. Het deelnemersveld van Supernova 2017, op alfabetische volgorde:

Deelnemer(s)Nummer
Anna ZankovskaRage Love
Crime SeaEscape
Edgars KreilisWe Are Angels
First QuestionNaked
Franco FrancoUp
Katrīna Cīrule Blood Runs Quicker
Katrine LukinsSilhouette
Laura Lo piedChris Oak
Lauris ValtersMagic Years
Linda LeenWho Is In Charge
Markus RivaDynamite
Miks DukursSpiritual Priest
Miks GalvanovskisRunaway
My Radiant YouAll I Know
PikasoU (Can Keep Your Cools)
Rock'n'BerriesFeel the Love
Santa DaņeļevičaYour Breath
The HiQTaju Ot Lyubvi
The LudvigI'm In Love With You
Toms KalderauskisWe Won't Back Down
Triana ParkLine
UPOne by One

Het is het derde jaar dat Supernova door de Letten als voorronde wordt gebruikt. Dat heeft hen geen windeieren gelegd tot hiertoe. Het land haalde tussen 2009 en 2014 nooit de finale, maar was er de afgelopen twee jaren wél aanwezig. Vorig jaar finishte Justs (foto) in de middenmoot met Heartbeat.

Advertentie