Letland

LETLANDSTOCKHOLM 2016

Letten hebben eerste halve finalisten gekozen

Na twee introductieshows, wordt het vanaf vanavond menens in Letland. De komende vier zondagen wordt de voorronde Supernova afgewerkt, met twee voorrondes, een halve finale en een finale.

Supernova zag vorig jaar het levenslicht als opvolger van Eirodziesma. De nieuwe aanpak loonde onmiddellijk, want de Baltische staat haalde voor het eerst sinds 2007 de finale, en eindigde voor het eerst in een decennium tijd nog eens in de top-10 van het klassement. Zangeres Aminata (foto) eindigde zesde op het songfestival in Wenen met de song Love Injected. Vanavond is Aminata weer van de partij, maar dan als tekstschrijfster. Het lied Heartbeat is uit haar pen gevloeid en wordt gebracht door zanger Justs.

Vier van de tien inzendingen van vanavond gaan door naar de halve finale, binnen twee weken. Een vakjury en televoting duiden elk twee van de halve finalisten aan. Eén van de juryleden is Intars Busulis, die laatste eindigde in zijn halve finale op het songfestival 2009 met het Russischtalige Probka. Ketija Šēnberga en Toms Grēviņš presenteren.

Het deelnemersveld van vanavond, op startvolgorde:

#ArtiestNummerQ?
1Paula DukureLook in the Mirror
2ElectroFolkMiracle Drums
3Rūta DūdumaBeing a Friend
4Ivo Grīsniņš GrīslisWe Are the LightQ
5Sabine BerezinaMy Inspiration
6Edvards GriezeNew Day
7Marta GrigaleChoicesQ
8CatalepsiaDamnationQ
9Samanta TīnaWe Live For Love
10JustsHeartbeatQ

Het publiek koos voor de groep Catalepsia en zanger Justs. De jury weerhield solisten Ivo Grīsniņš Grīslis en Marta Grigale.

Supernova start om 20.25 uur op LTV1, en rond 22.45 uur kennen we de eerste Letse halve finalisten. De uitzending is online te volgen.

Advertentie