Malta

MALTAVOORRONDES 2020

Destiny Chukunyere, winnares Junior Eurovisiesongfestival, in ‘X Factor Malta’

De 17-jarige Destiny Chukunyere bevestigde op 26 oktober dat ze zal deelnemen aan X Factor Malta, om zo opnieuw kans te maken haar land te vertegenwoordigen. Deze keer niet op het Junior Eurovisiesongfestival, maar op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam.

Destiny won het Junior Eurovisiesongfestival 2015 in het Bulgaarse Sofia met haar lied Not My Soul. Via Instagram maakte ze bekend dat ze te zien zal zijn tijdens het tweede seizoen van X Factor Malta. De zangeres zal te zien zijn in de aflevering die op 27 oktober zal worden uitgezonden op TVM, de Maltese publieke omroep die ook over de Songfestivalinzending gaat. Ze hoopt zo haar land opnieuw te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam.

play

De auditie van Destiny bij X Factor Malta vind je hieronder:

play

Eurovisiesongfestival 2019

Destiny kreeg de smaak te pakken tijdens het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv. Ze was een van de achtergrondzangeressen van Michela met het lied Chameleon. Michela won vorig jaar de eerste editie van X Factor Malta. Destiny is overigens niet te zien op het podium, maar wie goed kan luisteren, hoort duidelijk de stem van Destiny meezingen.

play

Britain’s Got Talent 

Het is voor Destiny niet de eerste keer dat ze deelneemt aan een talentenjacht. In 2017 nam ze deel aan het elfde seizoen van Britain’s Got Talent. Ze eindigde op een zesde plaats in de halve finale en werd dus geëlimineerd.

play

X Factor Malta

De liveshows van X Factor Malta beginnen in januari. De finale zal plaatsvinden op 8 februari. De winnaar zal uiteindelijk voor Malta op het Eurovisiesongfestivalpodium staan in Rotterdam. Het lied dat de winnaar zal zingen, wordt op een latere datum gekozen. Het is het tweede jaar op rij dat de winnaar van X Factor Malta het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Advertentie