Malta

MALTAKIEV 2017

Zestien kandidaten bekend, finale op 18 februari

Op het eiland Malta is de eindbeslissing over de deelnemerslijst gevallen. Eerder werd een lijst van zestig artiesten en songs bekendgemaakt, en nu heeft een elfkoppige jury daar zestien uiteindelijke kandidaten uit gehaald.

Lees ook: Malta – 60 inzendingen bekendgemaakt door nationale omroep

In het Maltese televisiejournaal werden de gelukkigen een voor een aangekondigd. Bij het deelnemersveld zoals gebruikelijk heel wat bekende namen als Claudia Faniello, Kevin Borg, Franklin Calleja, Klinsmann Coleiro en Brooke Borg (foto). Het deelnemersveld, alfabetisch volgens de songtitels:

Deelnemer(s)Nummer
Maxine PaceBombshell
Claudia FanielloBreathlessly
Shauna VassalloCrazy Games
Miriana ConteDon't Look Down
Rhiannon MicallefFearless
Cherton CaruanaFighting to Survive
Kevin BorgFollow
Franklin CallejaFollow Me
Janice MangionKewkba
Klinsmann ColeiroLaserlight
Raquela Dalli GonziRay of Light
Jade VellaSeconds Away
CrosswalkSo Simple
Joseph C & Josef TaboneTonight
Brooke BorgUnstoppable
Richard EdwardsYou

Alle songs zijn inmiddels ook volledig te beluisteren op de officiële website van de omroep TVM.

Ook werd de datum bekendgemaakt. Op zaterdag 18 februari kiezen de Maltezers hun inzending voor Kiev. Voor het eerst sinds lange tijd gaat het om slechts een uitzending, zonder voorafgaande halve finale(s). Een andere nieuwigheid is dat de vakjury overboord wordt gegooid, en dat de Maltese kijkers 100% stemrecht krijgen.

Op 18 februari selecteren ook de Hongaren hun song voor het songfestival. In Estland, Oekraïne, Slovenië en Zweden vinden diezelfde avond voorrondes plaats. De data van alle voorrondes vind je terug in onze agenda.

Advertentie