Noorwegen

NOORWEGENMALMO 2024

Ook oud-Songfestivaldeelnemers in preselectie Noorwegen

We schreven eerder al dat Noorwegen de inzending voor het Eurovisiesongfestival 2024 zal kiezen op 3 februari. Evenals in andere Europese preselecties, zien we ook in het Scandinavische land oud-Songfestivaldeelnemers een nieuwe poging wagen.

De Noorse omroep NRK maakte vrijdagmiddag de achttien deelnemers bekend. Ook weten we in welke halve finale de artiesten zullen aantreden.

Deelnemers eerste halve finale

Margaret Berger – Oblivion
Myra – Heart on Fire
Ingrid Jasmin – Eya
Gothminister – We Come Alive
Fredrik Halland – Stranded
Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk – Woman Show

Deelnemers tweede halve finale

Gåte – Ulveham
Super Rob & Erika Norwich – My AI
Mileo – You’re Mine
Eli Kristin – Touch of Venus
Dag Erik Oksvold & Anne Fagermo – Judge Tenderly of Me
Farida – Heartache

Deelnemers derde halve finale

KEiiNO – Damdiggida
MIIA – Green Lights
Annprincess – Save Me
Thomas Jenssen – Take Me to Heaven
MISTRA – Waltz of Death
Vidar Villa – MER

Oud-deelnemers

In het deelnemersveld zien we dus verschillende voormalige deelnemers aan het Songfestival. Margaret Berger nam in 2013 eerder deel aan het Songfestival. De zangeres eindigde op de vierde plek met haar I Feed You My Love.

Ook KEiiNO probeert het Eurovisiepodium opnieuw te betreden, na een zesde plaats in 2019 met het nummer Spirit in the Sky.

Zangeres Benedicte Adrian is onderdeel van het duo MISTRA. Zij was in 1984 onderdeel van het duo Dollie de Luxe, dat zeventiende werd op het festival.

De terugkeer van eerdere deelnemers aan het liedjesfestijn in preselecties lijkt een trend te zijn. Ook in onder andere Italië, Estland, Litouwen, Kroatië en Oekraïne zien we dit jaar bekende namen.

Opzet preselectie

In totaal bestaat Melodi Grand Prix uit vier shows: drie halve finales en een finale. Op zaterdag 13 januari wordt gestart met een eerste halve finale. Ook op 20 januari en 27 januari zullen ook halve finales plaatsvinden.

Tijdens deze halve finales zullen zes deelnemers per halve finale strijden om drie tickets voor de finale zaterdag 3 februari. De negen finalisten strijden vervolgens om het ticket naar Malmö.

Advertentie