Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

EBU ‘hoopt binnenkort meer informatie te geven’ over Songfestival 2020

De EBU liet via het Twitteraccount van het Eurovisiesongfestival weten dat het hoopt binnenkort meer informatie te geven over het Songfestival 2020, en of het nog doorgaat of niet.

Gisteren en vandaag waren er uit Tsjechische en IJslandse hoek hardnekkige geruchten ontstaan: de reference group, de groep mensen die beslist over veranderingen in en op het Songfestival, zou vanochtend bijeen zijn gekomen, en volgens een IJslandse radiozender zou vandaag beslist worden of de 65e editie van de liedjeswedstrijd afgelast wordt of niet. Op het moment van publicatie is geen van beide geruchten bevestigd, al kan dat snel evolueren.

In de namiddag reageerde de EBU via het Twitteraccount van het Songfestival in een korte mededeling: ‘(…) elk belangrijk element moet in overweging worden genomen’ om tot een eindbeslissing te kunnen komen, klinkt het daarin. Wanneer we formeel meer zullen weten, blijft nog koffiedik kijken.

Eerder schreven we al over de coronacrisis die de hele wereld, en dus ook het Songfestival, in haar greep houdt. We lijstten al vijf mogelijke scenario’s voor Rotterdam 2020 op en keken ook al naar de (on)rechtstreekse impact op de levens van de gekozen kandidaten. Gisteren brachten we al dat de Nederlandse opnames en repetities voor het Songfestival tijdelijk uitgesteld worden.

Advertentie