Armenië

ARMENIESTOCKHOLM 2016

Armenië maakt op 13 oktober kandidate bekend

Ook de Armeense omroep is er snel bij om aan te kondigen wie het land naar het songfestival in Stockholm stuurt. Eén ding is al zeker: het is een vrouw, dat is te zien in een mysterieus filmpje. Ondertussen doen er heel wat namen van mogelijke kandidates de ronde.

De naam van de Armeense songfestivalkandidate zal live worden bekend gemaakt op de Armeense televisie en de officiële website van het Eurovisiesongfestival volgt de bekendmaking op de voet waardoor ook buitenlandse kijkers snel zullen te weten komen wie ze in het land gekozen hebben. Dinsdag 13 oktober om 17.15 uur ’s avonds weten we om wie het gaat.

In 2016 laat Armenië zich vertegenwoordigen door een zangeres. Dat komen we te weten in kort teaserfilmpje. Het geheimzinnige filmpje staat op het officiële Youtube-account van het songfestival en ook op de website van de liedjeswedstrijd. Het land heeft enkele populaire zangeressen zoals Iveta Mukuchyan en Athena Manoukian. Op Twitter passeren hun namen het vaakst de revue als mogelijke kandidates. Het donkere silhouet zou volgens sommigen ook wel eens van Sirusho kunnen zijn. Zij scoorde in 2008 al op het songfestival.

In 2015 vertegenwoordigde de internationale groep Genealogy Armenië, zij werden zestiende in de grote finale.

play

Advertentie